Karmy półwilgotne

Liczba produktów: 15

Unikalny proces produkcji YDOLO - dlaczego karma tłoczona na zimno dla psa  jest bardziej wartościowa? 

Do produkcji karm YDOLO wykorzystywany jest najzdrowszy obecnie dostępny proces produkcji. Miękkie krokiety YDOLO powstają według bardzo specjalnego procesu produkcyjnego. Świeże mięso gotuje się bardzo powoli wraz z pozostałymi składnikami we własnych sokach w niskiej temperaturze max 78°C, tak jakbyśmy gotowali w domu. Potem następuje formowanie granulek  w niskiej temperaturze (+-70°C), nazywane tłoczeniem na zimno. 

Ta metoda produkcji pozwala zachować soki mięsne, które znikają w produkcji karm innymi metodami. Również bardziej miękkie krokiety mają o wiele więcej smaku, który jest nieporównywalny z suchymi karmami produkowanymi innymi metodami produkcji. W przeprowadzonych przez YDOLO  „anonimowych”  testach, właśnie karma YDOLO zawsze była wybierana przez psy jako pierwsza. Zapach jest również wyjątkowy i sprawi, że Twojemu psu pocieknie ślinka. 

Ta bardzo naturalna metoda przygotowania karmy zmniejsza obciążenie przewodu pokarmowego a granulki karmy są optymalnie i łatwo trawione. Żadnych problemów jelit lub wzdęć, a także mniej stolca niż przy tradycyjnej karmie ekstrudowanej.

Gotując świeże mięso w tak niskiej temperaturze, struktura białka pozostaje znacznie mniej naruszona. Dzięki temu można zachować znacznie więcej witamin, minerałów i składników odżywczych.

Kategorie
Filtruj